Joost Mutsaers maakt carbonfietsen op maat

0
833

Joost Mutsaers produceert zijn eigen lijn lichtgewicht carbonfietsen onder de naam JOOST. Zowel voor de weg als voor cross. Omdat zijn hobby inmiddels al tien jaar zijn beroep is geworden heeft hij een speciale editie voor deze verjaardag samengesteld. Voorafgaande aan de productie van de fiets eerst een inspectie.

Maatwerk
Tien jaar geleden begon Mutsaers in een ruimte bij zijn woning carbonfietsen te bouwen. Inmiddels is hij voor de Benelux de distributeur en levert zijn fietsen aan een groot aantal gespecialiseerde winkels. Op maat bestellen kan online, maar ook gewoon in de winkel in Goirle.
De frames komen uit China. Worden getest op degelijkheid, duurzaamheid bij een onafhankelijke keuringsinstantie in Belgiƫ. Daarna gaan de frames naar de spuiterij. In principe is elke kleur en iedere opdruk of gepersonaliseerde touch mogelijk. Zelfs de zadels kunnen op maat worden gemaakt.

Productie handwerk
De montage van de frames doet Mutsaers zelf. Als opgeleid werktuigbouwkundige bouwt hij in een dag de fiets compleet op. Van frame tot speciale fiets die meteen kan worden gebruikt op de weg of voor het terrein. In het filmpje kun je zien welke stappen Mutsaers zet om de racer compleet te maken.

Montage fiets Youtube
Voor de speciale editie ter gelegenheid van het tienjarig bestaan laat Mutsaers de fiets testen door ex-prof Leon van Bon. In het blad fiets.nl verschijnt de review en de resultaten en de opmerkingen over de racefiets.
Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de website: https://jmcarbonframe.nl/

LC Europe Brandstore
Tilburgseweg 53
5051AB Goirle
Openingstijden:
woensdag- en vrijdagmiddag (13-17 uur)
op afspraak: +31(0)6-44943524