Koningsdag Goirle: van regen naar zonnetje

0
362

Koningsdag Goirle zaterdag 27 april begon om 10.00 uur met regen. Een uur eerder hadden de verkopers op het grasveld rondom de Frankische Driehoek hun waren al uitgestald. Een verkoper die met haar zoon onder een dekzeil had plaatsgenomen: “Mijn man is het zeil komen spannen, want het kletterde eruit in de ochtend.” De buien hielden op en in twee straten schuifelden de kijkers en de kopers langs de ‘kramen’.


Hollandse spelletjes
Wie geen zin had in de aangeboden spulletjes, kon Hollandse spelletjes spelen. Eendjes vangen, bal in het net trappen of gooien. Ook de aanwezige Jeugdbrandweer kreeg veel bezoek. Met de spuit op een ‘virtueel’ vuur spuiten, want het echte vuur is in de ban gedaan. Echt stoer was het om op de politiemotor plaats te nemen.


Molenpark
Rondom de molen aan het Molenpark waren de Hollandse spelletjes weer in trek. Slaan op de kop van Jut, scoren met handbal. Ook Goirlese sportclubs waren present, zoals de handbalvereniging. Natuurlijk mocht het schminken niet ontbreken.


Filmpje Koningsdag Goirle 2024