Ballefrutters en Kaaien: Saome oew èège blèève

0
555

Den opstoet in Ballefruttersgat had dit jaar het thema ‘Saome oew èège blèève’ Een duo verkleed als Kaai en als Ballefrutter werkte het thema wel erg letterlijk uit. Ze zagen er een gat in. De vraag is of dat gat zit in de samenwerking of in het zelfstandig blijven.

Kleine optocht
Na de coronajaren moeten de wagenbouwers in Goirle nog op gang komen. Behalve de jeugdwagens waren er twee wat grotere exemplaren. Een van de bouwers daarover: “We kunnen gelukkig weer aan de slag na corona. Fijn dat de bouwers elkaar gevonden hebben. Ruimte- en tijdgebrek spelen een rol”
Groepen
Behalve wagens waren er ook groepen te zien die het thema van het Gôôlse carnaval kleur gaven. Zo was de LHTBI-gemeenschap te zien. Wie er zin in had, kreeg een regenboogstempel op zijn of haar wang. De roze tompouces brachten hun zangkunsten. Twee barbies waren op zoek naar hun Ken.

Publieke belangstelling
Het publiek stond rijen dik van Kalverstraat tot aan de Van Haestrechtstraat. Alle Goirlenaren waren erop af gekomen: van de kleinsten die vooral belangstelling hadden voor de overvloedige confetti tot de inwoners in een rolstoel.


Elisabeth verzorgingstehuis
Zoals elk jaar bij evenementen waren de bewoners van het verzorgingstehuis St. Elisabeth van de partij. De vele vrijwilligers begeleiden de groep. Vandaag ook met bingo, want dat was het thema om toch saome oew èège blèève.

Goirlenet overzicht
Zoals elk jaar doet Goirlenet van den opstoet. Een overzicht:
Carnaval 2019
Carnaval 2022
Carnaval 2023