Carnaval Goirle 2023: Zörgt dè ge d’r bijj zèèt

0
1063

De eerste optocht sinds de lockdown in 2020 was in Goirle op zaterdag 18 februari weer als vanouds. Met muziek en ludieke acts werd het thema ‘Zörgt dè ge d’r bijj zèèt’ vormgegeven. De ballenfrutter liet zich van zijn en haar beste kanten zien: verkleed in de kleuren van het zottekensfeest stonden drommen toeschouwers langs de route. Van kapitein Haddock, tot een mini-spiderman. Van de proteststemmer tot de Goirlese met kindje op de arm.
Route 2023
De route van den opstoet was dit jaar anders dan andere jaren. Vertrek vanaf het Oranjeplein, dan via de Kalverstraat naar de Tilburgse weg. Via de Van Haestrechtstraat en de Abeekstraat terug naar het Kloosterplein om daar te worden ontbonden. De deelnemers hadden er schik in: de korte optocht leverde geen kort lontje op volgens de deelnemers. Trek & Trees hadden meteen de lachers op hun hand met hun erotische bezorgdienst. Ook de bezige bijtjes waren er bij. Met een vette knipoog namen de dames van Verzorgd door bewoners de plannen van de gemeente op de hak: een tegeltje bij een perk. De bewoners doen het onderhoud in plaats van de Diamantgroep. Zoals altijd was Henk van Boxtel er weer bij. Ook dit keer weer met bijpassende kostuum en teksten. Een groep was er ook gloeiend bij en een eenling boos omdat de windturbines gepland in Goirle 250 meter hoog worden en voor overlast zorgen. Tot slot nog lief, klein en zoetsappig.
Grote wagens
Na een aantal groepen en eenlingen was het de beurt aan de grotere wagens. Dat bleef tot een beperkt. Corona heeft toch wel het een en ander in negatieve zin beïnvloedt. Het is kennelijk lastig om genoeg vrijwilligers en ruimte en sponsoring te vinden voor de opbouw van grotere wagens. Misschien volgend jaar.Voorafgaande jaren
Ook de voorafgaande jaren was Goirlenet.nl bij d’n Opstoet in Goirle.

D’n Opstoet 2020
D’n Opstoet 2019
D’n Opstoet 2018

Bekijk ook het filmpje van Carnaval in Goirle 2023.