Mark van Stappershoef: nieuwe burgemeester Goirle

0
2349

Mark van Stappershoef (51) en lid van het CDA is donderdag 28 september in een buitengewone raadsvergadering tot burgemeester van Goirle beëdigd.
De voormalige kabinetschef van commissaris van de Koning voor Noord-Brabant treedt nu zelf voor het voetlicht als eerste burger.

De nieuwe burgervader van Goirle, begonnen als politieman,  liet er geen misverstand over bestaan: aanpak van de drugsgerelateerde criminaliteit.  Verder ook scherp zijn op de overheid die wellicht op termijn aanstuurt op samenvoeging van Goirle met Tilburg. Van Stappershoef: “Nee, je haalt met mij geen paard van Troje binnen.” Ook de grenscorrectie van Bakertand ziet Van Stappershoef als een kans.

Goirlese roots
Mark van Stappershoef, op twee kilometer van Goirle geboren, vierde vroeger al carnaval in De Haspel. Volgens insiders vier dagen lang in een wit konijnenpak. In Goirle vond hij ook de liefde van zijn leven. Goirle is een boeiende gemeente, met een rijk verenigingsleven. Er is  volgens de nieuwe burger wel de noodzaak om in regionaal verband samen te werken, onder meer met de buurgemeenten Hilvarenbeek en Oisterwijk.

Serenade – vendelzwaaien
Klokslag 21.00 uur kreeg de kersverse burgemeester een serenade van harmonie Oefening & Uitspanning. Daarna was het de beurt aan de gildes. Voor het gemeentehuis vond een vendelzwaai eerbetoon plaats. Daarna volgde een receptie voor alle burgers in het gemeentehuis.

Impressie van de beëdiging Mark van Stappershoef als eerste burger van Goirle: