Restaurant Barabas Poppel uit de as herrezen

0
2482
Tycho Bosman, Barbara van Dal, Jason van Erve en Marcel van Dal.

Restaurant Barabas net over de grens in Poppel keert na de verwoestende brand geheel vernieuwd terug. Dankzij lieve buren, collega’s en vrienden is het leed inmiddels geleden. Deze zomer is Barabas weer helemaal spic en span terug van weggeweest.

Ploeteren
Na zeven maanden ploeteren met een verblijf van maanden in een Bed & Breakfast in de buurt kunnen eigenaren Barbara en Marcel van Dal en hun team weer opgelucht adem halen. Barbara: “Architect Bob Manders heeft enorm zijn best gedaan en het maximale bereikt. Samen met een vriendin hebben we het interieur geheel in stijl aangepast.”

Verwoestende brand
Tijdens Tilburg Culinair vorig jaar september was restaurant Barabas met het team op locatie aan het werk. ’s Avonds kregen ze het bericht dat hun boerderij met daarin het restaurant in vlammen was op gegaan. Barbara: “Het ergste was nog dat de honden het niet hebben overleefd. Als bij een wonder zijn de foto-albums bewaard gebleven. We troffen binnen een grote puinhoop aan. Alles was zwartgeblakerd.”
Dankzij steun van vrienden, collega’s en de buurt werd restaurant Barabas weer toonbaar gemaakt. Marcel: “We denken dat het volledig is gelukt om weer een geweldige plek te maken waar mensen op niveau kunnnen lunchen en dineren.”

Vernieuwd en vergroot
Tijdens de verbouwing is de ruimte anders ingedeeld. De twee eetgedeeltes zijn met elkaar verbonden en visueel zichtbaar rondom een open keukenblok. Twee topkoks bereiden de maaltijden in restaurant Barabas. De officiële opening was op 17 juli. De zitplaatsen zijn verder uitgebreid tot 136 stoelen. Barabas is geopend van woensdag tot en met zondag, vanaf 12.00 uur. In het weekend is reserveren aan te bevelen. Wie de geheel hernieuwde Barabas wil bewonderen en een hapje wil eten, kan eerst eens kijken naar het filmpje waarin een impressie van het restaurant is te zien.
U kunt ook terecht op de website van Barabas en op de speciale pagina van Barabas op Goirlenet.nl