Food Festival Breehees: pakt voor de tweede keer uit

0
1075

Het Food Festival Breehees heeft zondag 19 mei flink uitgepakt. Ruim zesduizend mensen bezochten het tweede Food Festival in het buitengebied van Goirle. De verkeersregelaars hadden het er maar druk mee, want het gaf nogal wat logistieke problemen om de duizenden auto’s naar en weer vanaf de terreinen te krijgen. De aanwezige EHBO-dames en – heren hadden een gemakkelijke dag.
Zij meldden weinig ongemak.

Food – Drinks – Entertainement
Er was muziek, spel en vermaak en heel veel eten en drinken. Omkomen van honger of dorst hoefde zondag absoluut niet. In het middendeel van het terrein waren de eet- en drinkkramen en tegenwoordig natuurlijk ook de food trucks. Ook de specialiteiten truck van De Commanderie was aanwezig.

Slecht weer variant
Dit jaar had de organisatie een tent met zitplaatsen neergezet. In de ochtend viel de regen, dus de tent kwam zeker van pas, maar in de middag was het broeierig heet. Slijterij Gusto had een centrale plaats in dit paviljoen, een mooie plek voor een lekker wijntje of een cocktail.
Voor de kinderen was een grote speeltuin beschikbaar achter de tent. Zo konden oud en jong volop genieten.

Sport en spel
Voor de kinderen was er van alles te beleven, van schmincken tot pijl en boog schieten. De hele dag door konden de kinderen pony rijden. Op geregelde tijden konden de bezoekers naar een roofvogelshow, een demonstratie van Red Devils Horseboarding, naar stuntrijden of zien hoe een schaapherder aan het werk is.
Behalve sport en spel was er aandacht voor mode, lifestyle en voor ambachten. Zo sneed Robert Mallens met de kettingzaag uit een blok hout een dier. Als een ware kunstenaar ging deze boomspecialist van Mallens boom en tuin helemaal los.

Muziek
Onder het genot van een drankje en een hapje kon het publiek genieten van optredens van de groep That’s Live.

Voor een impressie kijk naar de diashow: