Koningsdag 2022 in Goirle en Riel als vanouds

0
929

Koningsdag 2022 is in Goirle en Riel als jaren daarvoor gevierd: Vrijmarkt op het grasveld bij de Frankische Driehoek in Goirle. Optocht met versierde fietsen in Riel. ’s Middags Hollandse spelletjes in het Molenpark. De burgemeester had het er maar druk mee.

Vrijmarkt Frankische Driehoek
In de wijk De Hellen, op het grasveld Frankische Driehoek, was het een drukte van jewelste. Tientallen jonge verkopers en hun ouders hadden hun koopwaar uitgestald. Muziek schalde door de speakers. Een DJ deed zijn best om ook verdwaalde kinderen weer aan hun ouders te helpen.


Met een zonnetje erbij was het gezellig en gemoedelijk, zoals alle jaren daarvoor. Ook konden de kleinsten zich vermaken met spelletjes. Pony rijden kon ook dit jaar weer. Zelfs de dieren waren in Koningsdagstemming.


Parkeerplaats Boerenschuur
De helft van de parkeerplaats van de Boerenschuur in Riel was omgetoverd tot een circuit voor versierde fietsen voor kinderen uit Riel. Met de komst van de burgermeester en zijn vrouw was het het moment om de optocht door Riel te starten. Daarna ging de tocht door het dorp om te eindigen op het plein naast de kerk.

Molenpark Goirle
Traditioneel heeft het Oranjecomité Goirle ook dit jaar weer het terrein rondom de molen aan het Molenpark ingericht als feestlocatie. De kleinsten komen daarbij aan hun trekken met spelletjes. Ook schminken mag daarbij niet ontbreken. Voor de ouders een mooie gelegenheid om in de zon een biertje te drinken op het terras en in de tent. ook lekker bijkletsen, want het is toch maar twee jaar geleden dat het zo kon.


Filmpje Molenpark Goirle Koningsdag 2022. Ook een kleine impressie van eerdere Koningsdagen in Goirle en Riel:

Koningsdag 2016 Goirlenet.nl
Koningsdag 2017 Goirlenet.nl
Koningsdag 2018 Goirlenet.nl
Koningsdag 2019 Goirlenet.nl
Koningsdag 2020 Goirlenet.nl
Koningsdag 2021 Goirlenet.nlVorig artikelNa gemeenteraadsverkiezingen Goirle: nog meer inzetten op duurzaamheid
Volgend artikelOpening sportmassagepraktijk Jolanda van Berkel door acteur, cabaretier en zanger Leo Alkemade