LAATSTE ARTIKELEN

Restaurant Barabas Poppel uit de as herrezen

0

Restaurant Barabas net over de grens in Poppel keert na de verwoestende brand geheel vernieuwd terug. Dankzij lieve buren, collega’s en vrienden is het leed inmiddels geleden. Deze zomer is Barabas weer helemaal spic en span terug van weggeweest.

Ploeteren
Na zeven maanden ploeteren met een verblijf van maanden in een Bed & Breakfast in de buurt kunnen eigenaren Barbara en Marcel van Dal en hun team weer opgelucht adem halen. Barbara: “Architect Bob Manders heeft enorm zijn best gedaan en het maximale bereikt. Samen met een vriendin hebben we het interieur geheel in stijl aangepast.”

Verwoestende brand
Tijdens Tilburg Culinair vorig jaar september was restaurant Barabas met het team op locatie aan het werk. ’s Avonds kregen ze het bericht dat hun boerderij met daarin het restaurant in vlammen was op gegaan. Barbara: “Het ergste was nog dat de honden het niet hebben overleefd. Als bij een wonder zijn de foto-albums bewaard gebleven. We troffen binnen een grote puinhoop aan. Alles was zwartgeblakerd.”
Dankzij steun van vrienden, collega’s en de buurt werd restaurant Barabas weer toonbaar gemaakt. Marcel: “We denken dat het volledig is gelukt om weer een geweldige plek te maken waar mensen op niveau kunnnen lunchen en dineren.”

Vernieuwd en vergroot
Tijdens de verbouwing is de ruimte anders ingedeeld. De twee eetgedeeltes zijn met elkaar verbonden en visueel zichtbaar rondom een open keukenblok. Twee topkoks bereiden de maaltijden in restaurant Barabas. De officiële opening was op 17 juli. De zitplaatsen zijn verder uitgebreid tot 136 stoelen. Barabas is geopend van woensdag tot en met zondag, vanaf 12.00 uur. In het weekend is reserveren aan te bevelen. Wie de geheel hernieuwde Barabas wil bewonderen en een hapje wil eten, kan eerst eens kijken naar het filmpje waarin een impressie van het restaurant is te zien.
U kunt ook terecht op de website van Barabas en op de speciale pagina van Barabas op Goirlenet.nl

Ireen Wuest Trofee naar Sam Lammers tijdens sportcafé VOAB 90 jaar

0

De geblesseerde PSV-voetballer Sam Lammers kreeg tijdens het VOAB 90 Sportcafé uit handen van Ireen Wuest de naar haar genoemde trofee.
Met daarbij een geldprijs van € 1500,– was de oud-VOAB-speler een volgende in de reeks van beloftevolle Goirlenaren op sportgebied.

Sportcafé
Ter gelegenheid van 90 jaar VOAB presenteerde Aletha Leidelmeijer van FOXSPORT een praatprogramma met oud-VOAB-voetballers. De jongste in de rij was Sam Lammers (21), die geblesseerd deelnam aan de gesprekken.
Sam is aanvaller bij PSV en zit in het Nederlands voetbalelftal onder 21 jaar.
Joris Mathijsen maakte ook zijn debuut bij VOAB en stroomde door als 12-jarige naar Willem II. Dat deden ook Ton van de Ven en Martin van Geel, zij het op latere leeftijd.

Andere tijden
Bij het debuut van toen en nu zijn er grote verschillen waarneembaar. Ging Sam Lammers al op 7-jarige leeftijd naar WIllem II, de oudere generaties maakten op latere leeftijd de overstap.
De gehele week heeft VOAB nog een aantal activiteiten op het programma staan, waarvan de reünie begon na afloop van het sportcafé.

Wie een impressie wil krijgen van het VOAB-sportcafé kan kijken nara het filmpje. Ook de diaserie geeft een impressie van de avond.

.

Jeugdvakantie Goirle met Lepsah Lyceum

Het thema van Jeugdvakantiewerk Goirle is dit jaar een bijzondere school, het Lepsah Lyceum. Bijna 800 kinderen hebben zich dit jaar aangemeld, verdeeld over 63 groepen. Met de begeleiding erbij gaan meer dan 1100 kinderen en volwassenen een fantastische week beleven.

Sport en spel
In en om de scholen en parken in Goirle is het van maandag 12 tot en met zaterdag 17 augustus een drukte van belang. Er wordt puntenvoetbal gespeeld, krattenrij gelegd om als eerste bij het kunstwerk De Hemelwieken te komen of gepuzzeld. Doel is steeds om samenwerking en plezier met elkaar te combineren.

Rode draad
Elk jaar weer bedenkt de organisatie van Jeugdvakantiewerk Goirle een spannend theaterstuk, waarbij in de ochtend en in de middag de gehele groep wordt meegenomen in het verhaal. Steeds op het einde een cliff hanger om de spanning erin te houden en voor de volgende dag opdrachten te bedenken die aan sluiten bij het verhaal. In het Lepsah Luceum leren de kinderen onder meer onderwater schaken, kikkers versieren en koffiedik kijken.

Onderbouw
Voor de kleinsten is er een aparte verhaallijn in De Haspel, die minder spannend is en die aansluit bij de kijkwijzer.

Wie wil kijken naar de diashow kan genieten van JVW 2019. Ook andere jaren is Goirlenet actief om Jeugdvakantiewerk te verslaan met foto- en filmseries. Kijk naar JVW2018 en JVW 2017.


De Biertuin Poppel: yoga, live muziek en bierproeverij

Elke weekend en vanaf woensdag is het genieten in de Biertuin in Poppel.
Alle grote evenementen, zoals WK-voetbal, Tour de France zijn er op grote schermen te volgen.
Zaterdag 6 juli was er eerst yoga en daarna traden bluesband Smith and friends op. Ook de groep Who’s Jarred liet van zich horen.

Who’s Jarred
De groep Who’s Jarred gaf een spetterend optreden in De Biertuin. Zo’n honderd gasten konden genieten van live muziek.
Robert Smit van de gelijknamige bluesband zag dat het goed was. Zijn band begon als eerste te spelen met covers die ook Janis Joplin zong.
Robert Smits heeft nog met deze zangeres gespeeld en heeft een grote bewondering voor haar muzikale talent. In de ode aan haar met de song Me and Bobby McGee was duidelijk waar zijn roots liggen.

Bierproeverij
Een keer in de maand kunnen liefhebbers zich opgeven voor een bierproeverij in De Biertuin. Dit keer was het de beurt aan De Dochter van de Korenaar, een lokale brouwerij uit Baarle-Hertog.
Sinds 2009 wint De Dochter van de Korenaar prijs op prijs in internationele bierwedstrijden en – proeverijen. Voor wie een overzicht wil van de evenementen van De Biertuin, volg de link.

Voor een impressie van de optredens van Smith and friends, kijk naar het filmpje:


Robert Smith

RHSchildersbedrijf & Totaalonderhoud gaat voor de perfectie

RHSchildersbedrijf & Totaalonderhoud uit Tilburg heeft een behoorlijk portfolio opgebouwd. De oprichter en eigenaar heeft een lange staat van dienst bij een toonaangevend schildersbedrijf.

Totaalonderhoud
Behalve schilderwerken biedt RHSchildersbedrijf.nl ook totaalonderhoud aan. Dat houdt in dat u ook voor het bijwerken of kleine reparaties van hout- of ijzerwerk bij RHSchildersbedrijf terecht kunt. Voordeel is dat u een vast aanspreekpunt hebt. Daardoor zijn de lijnen kort en worden fouten en miscommunicatie voorkomen.

Alles A-kwaliteit
Kwaliteit, duurzaamheid in materiaalgebruik en betrouwbaarheid zijn de kenmerken van RHSchilderbedrijf.nl. Wij werken met goed opgeleide professionals en gebruiken de beste A-kwaliteit materialen. Een persoonlijk advies, een overzichtelijke en heldere planning vindt RHSchildersbedrijf vanzelfsprekend. Het allerbelangrijkste voor RHSchildersbedrijf.nl is dat afspraak ook echt afspraak is. Geen verborgen kosten of uitvoeringen die niet binnen uw budget passen.Schilderwerken
RHSchildersbedrijf.nl is er ook voor renovatie en restauratie van monumentale panden. De schouwpartij en de wanden zijn bijzonder fijn in afwerking. RHSchildersbedrijf.nl besteedt ook veel aandacht aan buitenschilderwerk en streeft daarbij naar perfectie.

Offerte nodig voor perfect schilderwerk? Neem contact op met:

RHSchildersbedrijf & Totaalonderhoud
Ringbaan Oost 68
5013 CC Tilburg
T: 06 – 11 69 22 07

E-mail: info@rhschildersbedrijf.nl
Website:www.rhschildersbedrijf.nlKijk naar de diashow om een indruk te krijgen van RHSchildersbedrijf.nl:Streetrace Goirle eindigt met een spatje regen

Dreigende luchten pakten zich samen boven Goirle-Centrum op tweede pinksterdag. Traditioneel wordt dan de Streetrace Goirle gereden.
Dit keer weer met bekende ex-profs, maar natuurlijk ook met het NK-Streetrace 2019.

Om een impressie te krijgen van het evenement heeft Goirlenet.nl een livestream verzorgd. Te vinden op Goirlenet.nl. Ook reed een ex-prof mee met een 360 graden helmcamera.
Een mooie dag eindigde onder de paraplu. Er waren optredens van John West en Tino Martin.

Wie terug wil kijken naar vorige edities, kan terecht op Goirlenet.nl:

Editie Streetrace Goirle 2016


Editie Streetrace Goirle 2017

Editie Streetrace Goirle 2018Bijzondere Avondvierdaagse Goirle 2019

De weergoden waren de Avondvierdaagse in Goirle op donderdag 6 juni goed gezind. Zonder een spatje regen verliep de intocht. Aan het begin van de week gelastte de organisatie de tocht af. Te riskant, want de dreigende donderbuien zouden een te groot risico zijn.
De 41e editie van de Goirlese Avondvierdaagse 2019 is verder vlekkeloos verlopen.

Oudere jaargangen
Wie eens terug wil kijken naar vorige edities van de Avondvierdaagse kan terecht op Goirlenet. Sinds 20 jaar doet de site verslag. Enkele bijzondere terugkijkmomenten zijn er in 2016, in 2017 en vorig jaar.

Wie een indruk wil krijgen van de intocht, kan kijken naar de diaserie hieronder:

Ideale omstandigheden voor geslaagd Lentement Goirle 2019

De ideale omstandigheden voor een goed Lentement in Goirle. Het weer werkte op zondag 26 mei mee. Beetje zon en wat bewolkt.
Honderden bezoekers liepen langs de kramen op de Hovel, waar het nieuwe zitgedeelte met blikvangende houten banken en tafels van de broodzaak meteen een goede binnenkomer was.

Stoere kinderen
Bij kramen in de Hovel was er voor kinderen genoeg te beleven. Het traditionele schminken en tatoo zetten als plakplaatje stonden in de belangstelling. Ook de mini kop van jut had een stoere, jonge deelnemer. Met een ferme tik liet hij met behulp van opa de gong klinken. Als prijsje kreeg hij een grote plastic slaghout in de kleuren van de Amerikaanse vlag.

Goirlese ondernemers
Voor de Goirlese ondernemers was het een drukte van belang. De terrassen van Eetkaffee Mozes en Casa di Renzo zaten vol. Op de kramen van de Goirlese deelnemers was van alles te koop. Van een Gools likeurtje bij slijterij en wijnhandel Gusto. Proeven viel in de smaak. Of dameskleding vanaf maat 42 en hoger, te koop bij FFLO Fashion for Curves of trendy kleding bij Tiara Trends to Love. Ook de herenmode was vertegenwoordigd, verzorgd door Christian for Men. Eigenaar Christian ging meeswingen met de vrouwengroep die voor zijn winkel stond te zingen.

Voor een impressie, kijk naar de diashow:

Food Festival Breehees: pakt voor de tweede keer uit

Het Food Festival Breehees heeft zondag 19 mei flink uitgepakt. Ruim zesduizend mensen bezochten het tweede Food Festival in het buitengebied van Goirle. De verkeersregelaars hadden het er maar druk mee, want het gaf nogal wat logistieke problemen om de duizenden auto’s naar en weer vanaf de terreinen te krijgen. De aanwezige EHBO-dames en – heren hadden een gemakkelijke dag.
Zij meldden weinig ongemak.

Food – Drinks – Entertainement
Er was muziek, spel en vermaak en heel veel eten en drinken. Omkomen van honger of dorst hoefde zondag absoluut niet. In het middendeel van het terrein waren de eet- en drinkkramen en tegenwoordig natuurlijk ook de food trucks. Ook de specialiteiten truck van De Commanderie was aanwezig.

Slecht weer variant
Dit jaar had de organisatie een tent met zitplaatsen neergezet. In de ochtend viel de regen, dus de tent kwam zeker van pas, maar in de middag was het broeierig heet. Slijterij Gusto had een centrale plaats in dit paviljoen, een mooie plek voor een lekker wijntje of een cocktail.
Voor de kinderen was een grote speeltuin beschikbaar achter de tent. Zo konden oud en jong volop genieten.

Sport en spel
Voor de kinderen was er van alles te beleven, van schmincken tot pijl en boog schieten. De hele dag door konden de kinderen pony rijden. Op geregelde tijden konden de bezoekers naar een roofvogelshow, een demonstratie van Red Devils Horseboarding, naar stuntrijden of zien hoe een schaapherder aan het werk is.
Behalve sport en spel was er aandacht voor mode, lifestyle en voor ambachten. Zo sneed Robert Mallens met de kettingzaag uit een blok hout een dier. Als een ware kunstenaar ging deze boomspecialist van Mallens boom en tuin helemaal los.

Muziek
Onder het genot van een drankje en een hapje kon het publiek genieten van optredens van de groep That’s Live.

Voor een impressie kijk naar de diashow:Koningsdag Goirle en Riel: koud en nat

0

Terwijl de regen soms in stevige buien viel, lieten de Oranjeverkopers op het grasveld aan de Frankische Driehoek zich niet uit het veld slaan. Tussen de buien door speelden de kinderen op het springkussen. De Jeugdbrandweer Goirle had een opstelling gemaakt om met de brandspuit te keer te gaan.

Hondenshow
Op het grasveld was een parcours uitgezet om een hondenshow te kunnen geven. Als volleerde circusartiesten draaiden de trainers en de honden hun rondjes.

Riel danst en bakt
In de Leybron was het een drukte van belang, want kinderen voerden een dans op. Veel ouders, opa’s en oma’s verdrongen zich voor het podium. Mobiele telefoons flitsten aan en uit.
Buiten de Leybron werd er gevoetbald. De oranjeversierde fietsjes lagen in de regen te wachten totdat ze weer werden opgehaald.

Koningsdag 2017 en 2018
Goirlenet berichtte ook in 2017 en 2018 over Koningsdag. De afgelopen drie edities zijn er veel overeenkomsten maar ook verschillen. In 2017 was Koningsdag vooral een Tilburgse aangelegenheid.
In 2018 was het vooral mooi weer met feest binnen en buiten Goirle en Riel.

Kijk naar de diaserie om een indruk te krijgen van Koningsdag 2019 in Goirle en Riel:Sinterklaas komt te voet in Goirle aan

0

Niet op een paard, maar te voet. Zo kwam Sinterklaas zondag 19 november in Goirle aan. Op zijn paard zat een pietje. De kinderen en de ouders konden hem zo een handje geven. De pieten waren weer druk bezig met strooigoed. Niet op de grond, maar in de zakjes en bakjes die de kleintjes hadden meegenomen.Welkom Sint
De burgemeester van Goirle stond de Sint en zijn helpers aan het Kloosterplein op te wachten. Door de enthousiaste kinderen begeleid naar de wagen waarop ze de Sint een handje kunnen geven. De pieten zorgden voor de sfeer.Dans- en muziekpieten
Naast de wagen van de Sint stond die van de dans- en muziekpieten. De kinderen vermaakten zich en gingen in polonaise over het Kloosterplein. Sommigen keken hun ogen uit. Vol verwachting klopten hun hartjes.Publieke belangstelling
Ondanks de regenbuien had het Goirlese publiek er zin in. Het gehele Kloosterplein en de route langs de Tilburgse weg waren goed gevuld. Ouders en grootouders hadden het er maar druk mee. Fotootje hier, filmpje daar. Tot slot nog een impressie van het handje schudden met de Sint. Ook nog een overzicht van wat er op Goirlenet.nl de voorbije jaren te zien was.


Goirlenet – Sinterklaasintochten
Intocht 2022
Corona Intocht 2021


Filmpje Sint in Goirle

Reuzenoptocht en – dans op Goirles Kloosterplein

Na een tocht door Goirle, streken de 48 reuzen op zondag 17 september neer op het Kloosterplein. De worst die aan de kerk in Hilvarenbeek hing, heeft mooi weer gebracht. Want dat is deel van de traditie. Ook in 2018 trok de reuzenstoet door Goirle. Ook toen bleef de regen achterwege.

Traditie
Het rondtrekken in processievorm van reuzen is een eeuwenoude traditie. Wie de geschiedenis wil napluizen, kan terecht bij de Reuzenfederatie.

Goirle-Riel
In 2015 kreeg de Goirlese en Rielse gemeenschap twee eigen reuzen: de Rielse Toon meej ’t Vèèreke en de Goirlese Johanna Abcovia, vernoemd naar Abcoven. Zij zagen op het Kloosterplein dat de broeders en zusters uit Nederland, Vlaanderen, Frankrijk en Wallonië het in Goirle naar de zin hadden.

Vertrek
Zo tegen half vijf ging de eerste reuzin naar huis. Nog een rondje langs Johanna en Toon.

Plasticverpakking bij TRA Kwalitaria gaat verdwijnen

Het bekende ‘frietje met’ gaat binnenkort zonder plasticverpakking bij TRA Kwalitaria in Goirle de deur uit. Wie in de zaak een frietje met een snack wil eten, krijgt dat op een echt bord met bestek. Zoals de vader van Ad Tra stelt: “We serveren net als vroeger met bestek en op een porseleinen bord. Bij Tra in Goirle was dat altijd al zo.”


Strengere regels
De regels voor het gebruik van plastic als verpakkingsmateriaal zijn per 1 juli strenger geworden. Als een plasticverpakking wordt aangeboden, dan moet de zaak daarvoor een toeslag voor rekenen. Zelfs voor een plastic afdekdopje moet dan  5 cent in rekening worden gebracht.  Per 1 januari volgend jaar zijn de regels nog strenger. Er mag dan helemaal geen plasticverpakking in gebruik zijn.


Geen pannetjes
Bij de vraag of klanten met een pannetje hun maaltijden mogen afhalen, is het antwoord nee. Veel te riskant dat er problemen ontstaan. De formule Kwalitaria is al een tijd bezig om compleet op een alternatieve verpakking over te gaan.

Oldtimers in Goirle voor jong en oud

Na een toer met Oldtimers door de regio Midden-Brabant deed de groep Goirle aan. Op het Kloosterplein waren de glimmende automobielen te bewonderen. Tussen de buien door kwam er behoorlijk wat publiek op dit evenement af. Wie zin had in een hapje en een drankje kon rondom het plein terecht. Twee kinderen hadden het gevonden. Snel gaan zitten in de oldtimer, een Fordje, van opa.

Oudere jongeren
Behalve oldtimers waren er ook bromfietsen te bewonderen. Een hele serie Kreidlers stond opgesteld. Wie uit de jaren zeventig en tachtig zelf zo’n bromfiets had, weet dat je die gemakkelijk harder kan laten rijden. De vraag aan een van de bezitters daarover: “Ja, deze is ook opgevoerd.” De kenners weten dan dat met grotere tandwielen, uitgeboorde carburateur en speciale knalpijp wonderen kunnen worden verricht.


Van alles wat
Wie zijn of haar laatste rit wil boeken: ook een antieke rouwauto stond paraat. Met de tekst achterop: God is my co-pilot. Voor de tweede keer in haar bestaan stelde de vereniging van Oldtimers Goirle haar bezit ten toon. Een kleine impressie.Jeugdvakantiewerk Goirle start en eindigt in de jungle

Jeugdvakantiewerk (JVW) Goirle is van start gegaan in de jungle. Elk jaar trakteert JVW de meer dan 700 deelnemende kinderen en 200 vrijwilligers op een spannend verhaal, de rode draad genoemd. Het is dit jaar de jungle geworden. Daarin is een reisgezelschap verongelukt.

Op dag 1, op maandag 21 augustus, zit de groep vast in het oerwoud.

Met veel moeite klauteren ze uit het voertuig. Ze proberen te ontdekken waar ze zijn. Tevergeefs. Mobiele telefoons werken niet. Er is ook geen pechhulp te vinden. Hoe komen ze hieruit? Gespannen kijken de deelnemers aan JVW toe. Hoe gaat het aflopen? Hoe kunnen zij helpen?

Onder-midden-bovenbouw
De deelnemers zijn verdeeld over 51 groepen. JVW heeft gekozen voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Elke groep heeft een aantal begeleiders die de hele dag met de kinderen optrekken. Na het ochtendprogramma volgen de spelletjes, verdeeld over verschillende locaties in Goirle. Rond 4 uur in de middag zijn de groepen terug op de grasvelden van Sporthal de Haspel. Even bijkomen en natuurlijk op de foto.


Spanning stijgt
Het vervolg van de rode draad wordt erg spannend. De groep die in het oerwoud is beland krijgt onverwacht bezoek. De gestrande reizigers vluchten naar de kapotte auto. Dreigend komen de onbekenden dichterbij. Hoe gaat dat aflopen?


Dag 3: Spelletjesdag
De derde dag van JVW Goirle is een rustdag voor de onderbouw. De midden- en bovenbouw krijgen een foto-spel-dag. Die speelt zich af op De Hovel en rond het Kloosterplein. Steeds zijn de vaste medewerkers present. De ranjaploeg en de EHBO zijn stand by.

De groepen krijgen foto-opdrachten. Enkele daarvan zijn gefilmd. Zo moet een bakfiets worden gezocht. Daarin plaatsnemen en een foto maken. Een andere opdracht is ballonblazen. Wie durft blaast net zo lang tot hij klapt. In de bibliotheek maakt een medewerker een foto van de groep. Zij zet er met een programma een junglefoto in. Het lijkt net of de groep in het oerwoud staat.

Filmpje van de spelletjesdag


Groepsfoto’s spelletjesdagDag 6: Ontknoping
Op de laatste ochtend van JVW Goirle volgt de ontknoping van de Rode Draad. Alle raadsels en puzzels zijn opgelost en gelegd. De groep kan met de ANWB bellen voor pechhulp. Een vrouw van de groep besluit in het oerwoud te blijven. Zij is verliefd geworden op een van de inboorlingen. Eind goed, al goed. Ze leefden nog lang en gelukkig.


Afsluitend spel
Met de hoofdrolspelers van de Rode Draad zijn er daarna op en rond De Haspel spelletjes. Zo moet een groep raden wat er onder het kleed verborgen zit. Een andere groep gaat hangen aan het ijzeren volleybalnet samen met Tarzan. Jeugdvakantiewerk brengt ook vrienden voor het leven voort. Samen op de foto voor later.
Afsluiting
Rond 12.00 uur is de afsluiting. In polonaise over de grasvelden van De Haspel. Tot slot nog een staande ovatie voor het comité van JVW. Het maakt er elk jaar weer een feest van.

Snelle service bij Domino’s Pizza Goirle

Wie in Goirle bij Domino’s een pizza bestelt, kan die in korte tijd warm thuis verwachten. Met een jong en getalenteerd team weet Domino’s snel te leveren. Thuis zin in pizza, proberen maar…

Pizza route
Alle bestellingen komen binnen op een centraal scherm. Er klinkt een belletje. De pizzabakker weet dan meteen wie wat heeft besteld. Binnen enkele seconden wordt het product voor de oven gereed gemaakt. De afbaktijd varieert tussen de 6 en 8 minuten. Daarna komt de pizza uit de oven.

Pizza afleveren
Na het snijden van de slices komt de pizza in een speciale doos. Die houdt de warmte vast. De koerier staat klaar voor bezorging. Op het systeem wordt aangegeven dat de koerier onderweg is. De bezorging gaat per elektrische fiets. Het bezorggebied is heel Goirle en bijna heel Riel.Pizza deal
Met de Domino’s Pizza APP krijg je van 21 t/m 27 augustus de 2e pizza GRATIS. Geldt voor zowel afhalen als bezorgen.

Pizza maken
Kijk naar het filmpje. Daar is te zien welke stappen worden gezet om een heerlijke pizza bij de klant te brengen.

Contactinfo

Domino’s Pizza Goirle
Kloosterplein 1
5051AR Goirle

T: 013-2100300

W: https://www.dominos.nl/winkel/nl-goirle-30909
<gesponsorde content>

MAAS Kwaliteitsvis Goirle nu al een begrip

De kwaliteitsviswinkel van Bob Maas in Goirle is nu al een begrip. In korte tijd heeft Maas een plek veroverd in de top tien van kwaliteitszaken in Goirle. En dat voor elk budget en voor elk wat wils.

Vakkennis
Na een bijbaan van vier jaar bij Vis en Meer, viszaak op de grens met Poppel, kwam Maas in het Zeeuwse Yerseke terecht. Daar leerde hij het vak van inkoper bij gerenommeerde leveranciers uit België, Frankrijk en Nederland. Naderhand werkte hij in visbedrijven in Tilburg.
Samen met Jordi Vermeer werkt Bob Maas met passie aan de verkoop van kwaliteitsvis en visproducten.

Producten
Van verse Sushi tot kant-en-klare maaltijden. Het is er allemaal bij MAAS Kwaliteisvis.
Het assortiment omvat verse vis, kant-en-klaar maaltijden, soepen, vissalades, sushi, poké bowl, oesters en mosselen. Ook voor gebakken vis of kibbeling is MAAS Kwaliteitsvis een bezoek meer dan waard.
Jordi brengt veel kennis en kwaliteit in de viswinkel. Zijn grote passie is het maken van overheerlijke sushi. “We hebben de modernste machines voor het vervaardigen van smaakvolle sushi. Apparatuur uit het land waar sushi ‘thuis is’.”

Impressie
Wie een indruk wil krijgen van MAAS Kwaliteitsvis bekijkt het filmpje. De winkelroute begint bij sushi en de verse vismaaltijden. Daarna de verse vis afdeling. Vervolgens vitrines van al het lekkers uit de zee.

Locatie – opening

Tilburgseweg 87A
5051 AB Goirle
Nederland

E. info@maaskwaliteitsvis.nl
T. +31 13-8229202

Woensdag 09u00 tot 18u00
Donderdag 09u00 tot 18u00
Vrijdag 09u00 tot 18u00
Zaterdag 08u30 tot 16u00

Goirlese Avond4daagse eindigt weer met grootse intocht

De 45ste Goirlese Avond4daagse zit erop. Met meer dan 3000 inschrijvers de grootste tot nu toe. Omdat het hete weer parten speelde, begon de intochtwandeling om 18.15 uur. Vertrekpunt het grasveld bij de Wildacker. Omstreeks 19.00 uur melden de eerste finalisten zich in de Irenestraat. Zij kregen daar een stempel of hun medaille. Na het verzamelpunt op het grasveld bij de Hemelwieken, ging harmonie Oefening en Uitspanning voorop. De intocht begint bij het gemeentehuis, dan Kalverstraat. Via de Tilburgseweg naar de Dorpstraat. De Wildacker als eindpunt.


Traditioneel voorop
Behalve de harmonie komen de deelnemers van de gehandicaptenzorginstellingen als eerste aan de beurt. Dankzij tientallen vrijwilligers staan ze in de spotlights.


Snoepkettingen
Waar bij grote wandelevenementen er sprake is van Via Gladiola, met veel bloemen, doet Goirle het vooral met snoepzakken en chipszakjes aan een touwtje. Sommigen zijn wel erg volgeladen tijdens de intocht. Grootouders aan de kant die speuren of ze hun kleinkinderen kunnen ontdekken.
Scholen
Ook dit jaar doen er weer veel scholen mee. Uit Goirle, maar ook uit omliggende plaatsen. Herkenbaar aan de vlaggen die zij meedragen.

Afterparty
Na afloop zorgen vrijwilligers dat de grasvelden netjes worden achtergelaten. De achterblijvende teamgenoten van basisschool De Bron vieren hun afterparty. Alles is weer gelukt. Iedereen blij en volgeladen op weg naar huis.

Koningsdag Goirle-Riel: spelletjesdag

Koningsdag in Goirle en Riel is traditioneel spelletjesdag. In Riel komen de kinderen na de optocht bijeen op het Dorpsplein. Daar is van alles te beleven. De brandweer staat paraat. De kleinsten mogen met de spuit een ‘brandje’ blussen. Er is zelfs een kleine brandweerman aanwezig. Volgens zijn vader staat hij de hele dag te spuiten als het kan.

Spijkerbroekhangen
Een van de meest uitdagende spelletjes is het spijkerbroekhangen. Wie kan er zo slang mogelijk aan de pijpen blijven hangen? Deelname is gratis. De tijden worden genoteerd. De winnaar krijgt eeuwige roem.


Gedecoreerd (1)
In Riel kregen twee inwoners een lintje van de majesteit. Een daarvan werd nog extra in het zonnetje gezet door burgemeester Van Stappershoef. Vicky Martens-De Laat kreeg het lidmaatschap van de orde in Oranje-Nassau.

Molenpark Goirle
Rondom de molen in Goirle aan het Molenpark was de jonge jeugd actief met spelletjes. Traditioneel is dat jaar in jaar uit met dezelfde insteek: stokjes vangen, met een balletje het juiste gaatje vinden, met een koord jongleren. Het gaat kennelijk nooit vervelen. De ouders erbij met een biertje in de hand. Dit jaar onder een stralende zon, maar in de koude noorden wind.


Gedecoreerd (2)
Ook in Goirle schonk burgemeester Van Stappershoef aandacht een de gedecoreerden. Op het terrein waar Corry Schilder-Van Gestel al zoveel jaar als vrijwilliger de jeugd heeft begeleid die het Oranjefeest bijwonen. Corry kreeg een extra bos bloemen uitgereikt. Een orgelman, met een klein pierement, zou zo maar het Wilhelmus voor haar kunnen spelen.


Goirlenet- Oranjefeesten
Al sinds 2002 bericht Goirlenet over de Oranjefeesten in Goirle en Riel. Jammer dat er ook dit jaar voor 16-plus en ouder niets is georganiseerd. Kijk naar een klein overzicht van berichtgeving over de Oranjefeesten:

Koningsdag 2016
Koningsdag 2017
Koningsdag 2018

WOZ Goirle stijgt hard in 2023

0

Het meest in het oog springend in Goirle. De WOZ-waarde van een woning is de afgelopen zes jaar met 67 procent gestegen.  De gemiddelde koopwoning in Goirle in 2022 bedroeg € 357, 910. De gemiddelde vraagprijs van woningen in de gemeente  is €564.323. In de afgelopen 12 maanden is de gemiddelde woningwaarde met 3,8 procent gestegen.
Wie de WOZ-waarde van zijn of haar woning wil vaststellen kan terecht op www.kadasterdata.nl. Inmiddels adverteren er allerlei bedrijven met de tekst om voor woningbezitters in beroep te gaan bij de gemeente. Dat zou zogenaamd ‘gratis’ zijn volgens de reclameslogans. Maar niets in minder waar. De bedrijven voeren de kosten op van een aanvraag. De gemeente betaalt tussen de 600 en 1000 euro per aanvraag. Dat gaat via een omweg naar de gemeentelijke belastingbetaler.


Figuur 1 WOZ- Goirle 2018 – 2023.

Bezwaar maken
Wie zelf bezwaar wil maken, kan voor vragen komen te staan. Om te kunnen beoordelen of er te veel WOZ-waarde aan een woning hangt, kan de gemeente om foto’s vragen. Zo kan een oude badkamer prijs verlagend zijn. Of een oude keuken. Of overlast van verkeer of verbouwingen  in de buurt die geluidhinder opleveren. De eerste stap is om bij de gemeente een taxatieverslag op te vragen. Dat kan online: www.goirle.nl/woz. Op basis van het toegestuurde taxatierapport is zelf na te gaan of de belasting onevenredig hoog is.


Afvalstoffen
Het huisvuil in Goirle wordt bijna wekelijks gescheiden opgehaald. Restafval een keer in de vier weken. Om de week de groenbak en de week erna papier en plastic. Wie extra huisvuil of ander afval wil afvoeren, moet daar tegenwoordig extra voor betalen.
De kosten voor afval per huishouden in Goirle moet neutraal zijn, zo is wettelijk bepaald. Dat wil zeggen dat de gemeente de kosten voor afvoer met de inwoners mag verrekenen. Er mag geen winst worden gemaakt.
De kosten voor een gezin in Goirle zijn in de afgelopen zes jaar flink gestegen: van 177,36 euro in 2018 naar 227,16 in 2023. Meer betalen, bijna 50 euro meer, maar minder service zo lijkt de stelling van de gemeente.

Figuur 2 Afvalstoffenheffing Goirle 2018-2023


Op diverse plaatsen in Goirle en Riel staan afvalcontainers die ook door derden kunnen worden gebruikt. Dat geldt voor luiers, textiel, glas, restafval en PMD (plastic).


Figuur 3 Afvalcontainers in Goirle voor glas (geel), PMD (bruin), groen (luiers), grijs (restafval), maar niet publiek toegankelijk.

Zwerfvuil
Omdat het beleid van Goirle danig is aangepast voor het ‘gratis’ storten van extra vuil, maar ook groen afval, nemen sommigen het niet zo nauw. In en om Goirle kan met enige regelmaat illegale stort worden aangetroffen. Wie illegale dumping wil melden, kan de APP Fixi op de telefoon zetten. Om een voorbeeld te geven van de kosten: in 2020 besluit de gemeente het zwerfvuil rondom de sportparken niet langer te betalen. Dat kost in dat jaar anders 35.000 euro, op een begroting van 195.000 euro.